CURS 15-16‎ > ‎

Les famílies dels Músics ens expliquen els seus oficis!

13 d’abr. 2016, 23:54 publicada per Rut Montero   [ actualitzat el 18 d’abr. 2016, 1:01 per Joan Ramon ]

Explicació dels oficis P5B

Com ja sabeu, a finals del segon trimestre vam convidar a les famílies de P5 a venir a la classe a explicar el seu ofici! La nostra invitació va ser tot un èxit i mireu quina quantitat d'oficis diferents ens van venir a explicar les famílies!

- L'Ignasi ens va explicar com es munten les cuines industrials! Les que hi ha als restaurants, a les escoles, als hotels, etc....

- L'Eva és arquitecte i ens va ensenyar plànols, el procés de construcció d'un edifici i fins i tot ens va portar alguns cascs que ells necessiten vestir quan van a les obres!

- El Tomàs és un dels tècnics de manteniment d'un Hospital i ens va fer adonar-nos de la importància de cuidar les coses i de poder arreglar-les amb rapidesa si es fan malbé!

- La Mercè és infermera de pediatria i ens va ensenyar algunes fotos d'on estan els nens quan són a l'hospital i fins i tot on dormen els nadons acabats de néixer! Fins i tot vam poder posar-nos mascaretes!!

- La Cristina treballa com a recepcionista a una empresa on comercialitzen productes provinents dels pollastres i ens va ensenyar mitjançant un vídeo tot el procés que segueixen aquests fins que trobem els aliments a les botigues!

- La Raquel és professora d'autoescola i ens va explicar com és d'important complir les normes de conducció i estar ben atents quan conduïm!!

- La Sònia treballa a una empresa d’autobusos de Mataró i ens va refrescar la memòria amb algunes normes i consells pràctics quan agafem l’autobús. Fins i tot ens va portar un autobús a escala per ensenyar-nos les seves portes i finestres d’emergència. I en acabar cada nen i nena de la classe es va endur a casa una corda de saltar!!

- La Meritxell és psicòloga i ens va explicar algunes cosetes sobre les emocions! Va compartir amb nosaltres la importància d’estar bé amb un mateix i d’ajudar a la gent que ens envolta quan ho necessita. Ens va deixar uns contes per a poder mirar a la classe que ens van agradar moltissim!

- En Mateo és pintor artístic i ens va ensenyar un parell de vídeos de quan fa murals. Vam quedar ben bocabadats de com quedaven de xulos i desprès, amb un spray, tots els nens i nenes i també els pares i mares vam poder pràcticar al pati sobre un paper d’embalar!

- L’Ester treballa com a infermera i ens va recordar quines són les tasques més importants d’una infermera! Vam entendre que les infermeres són a l’hospital per cuidar-nos i per preocupar-se per nosaltres!! La setmana següent vam poder jugar a metges amb el material que ens va deixar a la classe.

- L’Helio és informàtic i ens va apropar una mica més al món de la tecnologia i la informàtica. Ens va portar discs durs dels ordinadors i alguns xips que van a dins. Uaaaaau!! Tots vam al·lucinar amb el que hi havia dins els ordinadors!!!

- En Marc treballa a una empresa on fabriquen peus de gat. Si, si!! Per escalar!! I ens va ensenyar de quin material estan fets i algunes fotos de gent que practica escalada. Carai!! Que valents que són!!

- En Santi és constructor i el David és paleta. Junts van fer un magnífic tàndem i mentre el Santi ens explicava el procés de construcció d’una casa, en David ens construïa una petita casa amb maons i teules de veritat!! Vam gaudir moltíssim veient aquest procés!!

- L’Alexis és professor de Robòtica de la nostra escola. Com que no sabíem ben bé què és això de la robòtica...l’Alexis ens ho va explicar la mar de bé i ens va portar alguns elements impresos amb la impressora 3D de l’escola i robots fets pels seus alumnes que es controlen amb aplicacions del mòbil!!! I sabeu de que estaven fets els robots...??? DE PECES LEGO!!

- El Jose Luis és enginyer de trens i ens va ensenyar un munt de fotos de diferents tipus de trens. Ens va ensenyar com els fan de nou, com substitueixen l’interior dels trens antics per elements més nous i ens va portar dibuixos de trens per pintar a la classe!!

- La Montse també és infermera! Ella es va centrar en explicar-nos sobretot el servei de les al·lèrgies del seu hospital. I ens va portar tot allò que necessiten les infermeres que treballen en aquest servei per fer les proves d’al·lèrgies. Ens va portar els potets de líquid per fer les proves a la pell i un aparell amb un nom molt difícil (espiròmetre) per a bufar ben fort i calcular la capacitat dels nostres pulmons!! També ens va regalar un conte ben xulo de la Blancaneus que era al·lèrgica a les pomes!!!!

- En Francesc també és enginyer i ens va ensenyar totes les màquines que fan servir a la seva empresa per produir tot tipus de coses!! Ens va explicar què vol dir el procés de mecanització i vam queda parats de les tasques que fan aquestes màquines!

- En Josep és comercial i ens va explicar els orígens de les vendes i dels comercials. Sabíeu que fa molts anys no existien les monedes??? La gent feia intercanvis!!! Desprès ens va portar una pila d’objectes de l’empresa per la que treballa i els quals ell ven a les botigues on anem nosaltres a comprar!

Mireu quines famílies més col·laboradores!!!! Els nens i nenes van gaudir MOLTÍSSIM i estaven ben emocionats de veure a pares i mares dins la classe!

Famílies, moltissimes gràcies per la vostra col·laboració en aquesta activitat!!! Sense vosaltres no haguès estat el mateix!!


Comments